Op uitnodiging van de MRFG-groep (Rembo Styling  & Marylise Fashion Group) trokken fotografe Leentje Loves Light en ik met het nodige enthousiasme naar de jaarlijkse Barcelona Bridal Fashion Week. Ik voelde me best wel vereerd om daar samen met inkopers, pers en bloggers de huwelijks-collecties voor 2018 te mogen gaan ontdekken! Graag geef ik jullie hierbij mijn highlights van de shows van donderdag 27 april.

Photocredit: Leentje Loves Light

Rembo Styling & Marylise

Persoonlijk ben ik al fan van Rembo Styling sinds de eerste keer dat ik één van hun jurken onder ogen kreeg. Belgisch design en oh-zo-mooi! De CEO van de firma is trouwens een echte lady-boss, wat mijn appreciatie voor hun werk alleen maar vergroot! Rembo Styling kleedt de bohemian bruid, de bruid die weet wat ze wil en gevoel heeft voor mode. De bruid die genoeg heeft van de klassieke jurken, de bruid waarvoor het allemaal even iets ‘anders’ mag zijn. Marylise spreekt op haar beurt een iets ouder en klassieker ingesteld publiek aan: de zelfbewust vrouw met een voorliefde voor verfijnde elegantie.

De show: kippenvel

Van de eerste tonen van de live viool tot de laatste beats van de final run was ik verwonderd, gecharmeerd, geëmotioneerd zelfs. De verwachtingen werden ingelost & meer! Ook opmerkelijk: de modellen hadden allemaal een lichte glimlach op hun lippen. Het mag dan wel fashion zijn, het blijft bridal fashion en één ding is duidelijk: bij MRFG hebben ze happy brides 🙂 

Photocredit: Leentje Loves Light

De collectie

Mijn beschrijving van Rembo styling: Draagbaar maar toch héél erg fashion, romantisch en tegelijkertijd ook een beetje edgy.

Photocredit: Barcelona Bridal Fashion Week

Ook Marylise kwam origineel uit de hoek. Daar ik het merk vroeger nog iets de klassiek vond, is het duidelijk dat ze het merk een verjongingskuur geven. Ik was erg gecharmeerd door de rokken in stijve stoffen met veel volume in combinatie met de luchtige, frivole kanten tops.

Photocredit: Barcelona Bridal Fashion Week

De trends: korte jurken, jumpsuits & opvallende ruggen

Inspelend op de trend van de koppels die beslissen het burgelijke en ceremoniële gedeelte op twee verschillende dagen te doen voorziet de MRFG-groep korte bruidsjurken. De typische MRFG-stijl, met enkele cm’s minder lengte in de rok.

Photocredit: Barcelona Bridal Fashion Week

Ook de bridal-jumpsuits werden geïntroduceerd. Geef nu toe, het ensemble met de bonten jas is toch fan.tas.tisch?

Photocredit: Barcelona Bridal Fashion Week

Naar de goede gewoonte van het merk waren de rugpartijen van de jurken weer stuk voor stuk eyecatchers. Diepe rug-decoltés, mooi afgewerkt met kant of luxueuze stoffen.

Photocredit: Barcelona Bridal Fashion Week

De winnaars (in de categorie ‘wanneer ik ga trouwen’)

Hieronder de absolute winnaars wat mij betreft! V.l.n.r. : die mouwen, die decolté & jas, die gesofisticeerde eenvoud

…en OH.MY die cape van de rechtse foto… ik weet alvast wat ik zou kiezen! Mijn voorspelling is alvast dat deze cape een bestseller gaat worden!

Photocredit: Barcelona Bridal Fashion Week

 

Jordi Dalmau

Een zeer eervolle vermelding gaat echter ook naar de collectie en de show van Jordi Dalmau. Minder draagbaar & misschien dat tikkeltje té extravagant, maar ze weten wel hoe ze een show moeten geven!

De show startte met een groep dansers die het défilé krachtig inzetten.

Photocredit: Barcelona Bridal Fashion Week

Met als inspiratie de bruid die na haar openingsdans de beentjes wel eens goed wil losgooien creërde Jordi Dalmau verschillende jurken met afneembare rok. de Metamorfoses die de jurken maakten door 1 enkele drukknop los te maken: on.ge.loof.lijk!

Photocredit: Barcelona Bridal Fashion Week

De ontwerper durfde ook wel los te komen van de gebruikelijk looks voor de modellen. Een iets voller model en een ‘zwangere’ bruid: het moet kunnen!

Photocredit: Barcelona Bridal Fashion Week

Ik hoop alvast volgend jaar terug aanwezig te zijn op de Barcelona Bridal Fashion Week, zodat ik jullie mijn visie op de trends van 2019 kan geven!

 

Liefs

Joke