Rustic Romance in het Monnikenhof van Vlierbeek

Jan en Margaux: 2 lieve, attente, mooie, stijlvolle mensen.

En oh zo, zo, ongelooflijk verliefd die twee.

WonderWeddings nam de volledige styling van de locatie en coördinatie van dit huwelijk op zich. Hieronder geef ik jullie graag een overzicht van de verschillende elementen die we incorporeerden in hun huwelijk.

Alle foto’s in deze post zijn van de getalenteerde Leentje Loves Light!

Het concept

Margaux en Jan waren vanaf het begin erg duidelijk: ze wilden huwelijk waarin er bepaalde tradities behouden werden, maar wilden zeker geen stijve bedoening. WonderWeddings voelde zich dus aangesproken! 😉

Wat betreft de styling werkten we rond het rustieke thema, maar een ‘zachte’ uitvoering ervan. Rustiek met een romantische toets dus.

De Locatie

Jan en Margaux kozen voor het Monnikenhof van Vlierbeek.Een charmante locatie in Vlaams-Brabant waar (bijna) alles kan en mag. De eigenaar Daniël is een relaxte man die voor alle concepten openstaat.

Het monnikenhof is, zoals de naam al doet vermoeden, een gewezen abdij. De locatie is gerenoveerd met respect voor de originele elementen van de architectuur. Het binnenplein met de fontein lijkt zo uit de boekjes te komen.

De styling

De inkom

Al van aan het begin van de oprijlaan werden de gasten ondergedompeld in de sfeer die Margaux en Jan voor ogen hadden: de oprijlaan werd afgelijnd met herdershaken die we decoreerden met mason jars met bloemen.

Het koppel wou graag een fotomoment wanneer de gasten aankwamen. De poort van locatie was hiervoor het ideale decor. WonderWeddings zou WonderWeddings echter niet zijn moesten we de poort niet nog van wat extra eyecatchers voorzien. Een prachtig welkomstbord op schildersezel van de hand van Isa van Letters & Styling, gecombineerd met een op maat gemaakte backdrop met witte stof en bloemen maakten het plaatje compleet.In samenspraak met het koppel werd er ook een koets geregeld. Zo konden Margaux en Jan zich in stijl van hun Bed & Breakfast naar de locatie verplaatsen. Deze 10 minuutjes in de koets gaf het koppel ook een welkom ademmomentje.

Bloemen en vazen

Voor de bloemen werd er gekozen voor eucalyptus en pioenen, deze keuze werd bepaald door de bloemen die ook in Margaux haar bruidsboeket terugkwamen. Dit bloemwerk werd aangevuld met blauw-paarse agapanthus (afrikaanse lelie), om zo ook het blauw van het druk- en letterwerk te laten terugkomen. Daarnaast kan je ook enkel takjes pluimspirea per boeket terugvinden.

WonderWeddings maakte voor Margaux en Jan vazen met details van jute-touw en kant, om zo hun rustieke thema in de verf te zetten. Deze vazen werden gebruikt voor de centerpieces op de tafel, de tafel aan de inkom én als decoratie voor de seating chart.

Tafellinnen

De tafelrokken van de locatie werden aangevuld met jute tafellopers, die op maat werden gemaakt door WonderWeddings. Uren stikwerk& de aankoop van een nieuw stikmachine later kan ik concluderen: it was all worth it 🙂

Letterwerk

Voor het drukwerk deed het koppel beroep op Lowie Design.

De seating chart, het welkomstbord de tafelnummers en de instructies voor het gastenboek werden uitgewerkt door Lettters & Styling. Uiteraard zorgden we ervoor dat al het papierwerk mooi op elkaar was afgestemd.

Het gastenboek werd opgeleukt door een Polaroid-camera. Een leuke selfie voor bij de tekst van de gasten? CHECK! Instructies hoe dit allemaal in zijn werk gaat? CHECK! Een leuk gastenboek als resultaat? TRIPPLECHECK!

De catering

Om 9h ‘s morgens werden de voorbereidingen voor de catering gestart: de oven werd aangestoken en het varken werd in het spit gezet. Een 12-tal uur later was het vlees klaar. Ik kan jullie verzekeren: lekker, lekker, lekker!

Wedding Fun Fact Nr. 1// de oven werd volledig ge-designed én gebouwd door de bruidegom en zijn broer.

De hapjes werden voorzien door Urban Wraps. Verfijnde wrap-hapjes zijn een aanrader voor wie simpele, maar kwalitatieve hapjes wil serveren.

De desserttafel was een pareltje van de hand van het Suikerhuys. Margaux – een patisserie liefhebber-  koos heel erg bewust voor een samenwerking met Cathy van het Suikerhuys. Cathy is een gepassioneerde patisserier die heerlijk gebak op de dessertafel tovert. Daarnaast zorgt ze er, zoals de foto’s tonen, ook voor dat het er allemaal nog eens (heel erg) goed uit ziet!

Entertainment

Jan en Margaux hadden een duidelijke wens: er moest ‘altijd-constant-en-heel de tijd’ een amusante sfeer hangen. Het moment dat het koppel er even tussenuit trekt voor enkele foto’s te nemen is vaak het moment dat deze sfeer wel eens durft verloren te gaan. De oplossing? Enkele kermisspelen en het succes is verzekerd! Vooral de reuze-jenga was erg populair. De foto’s hieronder getuigen van de suspense die door dit spel veroorzaakt werd 😉

 

Leveranciers

Dit huwelijk werd mogelijk gemaakt in samenwerking met de volgende leveranciers:

Fotografe: Leentje Loves Light | Drukwerk: Lowie Design | Letterwerk: Letters & Styling | Catering (hapjes): Urban Wraps | Catering: Koppel + Marco (buffet) | Dessertbuffet: Suikerhuys | Jurk Margaux: Pronovias via Maxim’s Couture | Kostuum Jan: Kleske (Laakdal) | Kapper Jan: Barbier Bart | MUA + haar: Klaartje | DJ: Party DJ Wim

Styling & coördinatie: WonderWeddings

 

Ook interesse in het huwelijk zoals dat van Jan en Margaux?

Contacteer me dan snel voor meer informatie!