MENU

Een moderne barnwedding in Brasschaat.

Nina en Ken. College sweethearts.

Twee schoon mensen met een hele mooie hond. En een droom om voor te werken. Echt waar!

Nina en ken kozen al heel erg snel voor de locatie die wij exclusief kunnen aanbieden in Brasschaat. De mama’s en schoonmama’s zagen het zo meteen nog niet, maar het koppel had vertrouwen in me. Vertrouwen om op het domein van de rustieke oude boerderij de moderne barnwedding van hun dromen te gaan neerzetten.

Na hun fotoshoot met Hans op de Kalmthoutste heide kwamen ze met hun Mercedes G-klasse aan bij de open schuur in Brasschaat. Het was op die dag dat die G-klasse ook mijn droomauto werd (al zal de aankoop van zo’n machine wel eerder bij een droom blijven).

Bij aankomst werden de gasten ontvangen met een leuk self-service-barretje met infused water, een Non -alcoholische Hugo, appelcider en Corona (we zaten in het jaar waar we bij die naam écht nog enkel aan het Mexicaans biertje dachten).

Voor de ceremonie gingen Nina en Ken op ons aanraden eens luisteren bij Isabelle van House of Bells. Isabelle ademt het woord ‘enthousiasme’ uit, en het koppel had, naar verwachtingen, een instant klik met haar. De ceremonie was zo er zo eentje met een lach, een traan, nog een lach én Limoncello. Eentje naar ons hart.

Het diner vond plaats onder de mooie open schuur van het domein. De moderne barnwedding vibes creëerden we – of hoe kan het ook anders – met een combinatie van rustieke en moderne elementen.

Rustieke lange houten tafels van gerecupereerd hout in combinatie met onze favoriete draadstoelen. Kaarsen met rustieke touch in leuke moderne terrazzo kandelaars en bloemen in de bijhorende terazzo potjes.

De finishing touches legden we met een tafelloper in kleurenthema, ons modern gouden bestek met witte accenten, servetten die het kleurenthema perfect complementeerden, onze favoriete stacking plates én gekalligrafeerde agaatschijfjes van de hand van Stefanie van Touch of Gold.

De catering werd voorzien door Saillart catering. Zij gingen met hun voorstel ‘the extra mile’. Van de ‘peuzekes met tonijn’ die op vraag van de grootmoeder aanwezig moesten zijn, de aanpassingen voor de mensen met intoleranties tot het varkenshaasje dat speciaal en enkel voor de nonkel werd geserveerd. Geen vraag was hen te veel.

Het foodconcept was er eentje dat vaak mijn voorkeur draagt voor huwelijksfeesten waar het ‘iets minder klassiek’ mag zijn. Een sharing diner (al dan niet in meerdere gangen) is een mooi compromis tussen een klassiek meergangen-diner en een concept met buffetten. Gasten kunnen op hun gemak aan tafel blijven zitten, maar hebben een uitgebreide keuze aan gerechten en side-dishes. Het doorgeven van de verschillende schalen en kommen zorgt ook voor een instant losse sfeer aan tafel.

En dan dat dansfeest.

Dat dansfeest. Mannekes. Het begon al lang voor de openingsdans. Tijdens het diner al. Van de periode tussen openingsdans en ontbijtvoorbereidingen kan ik niet getuigen, want op dat moment genoot ik even van welverdiende rust. Maar toen ik om 08h00 op het domein aankwam om de koffie op te zetten voor het ontbijt kroop de laatste gast nèt zijn tent in.

Oh, en die mama en schoonmama, die hadden tijdens het ontbijt niets dan lovende woorden over het feest ;).

Leuk weetje: vanaf 2021 lanceren we op dit domein, naast de huwelijksfeesten, ook een heel er leuk-glamping-concept.

Willen jullie ook een ‘modern barn wedding’ in België, aarzel dan niet om ons te contacteren voor de mogelijkheden op deze (of een andere) locatie!

CLOSE
error: Content is protected !!